Jump to content

A filmvászon igaz története a valóságban: a Bolygó Hollandi

2019. 02. 08. 20:05

Ha máshonnan nem is, de a Karib Tenger Kalózaiból biztos ismeri a Bolygó Hollandi történetét. A szellemhajó nem csak Ted Elliott, és Terry Rossio által kreált sztori, hanem egy máig élő, megválaszolatlan mítosz.

A Bolygó Hollandi legendája a 17. századig nyúlik vissza. Az 1600 években egy holland kapitány, Hendrik van der Decken, útnak indult hatalmas hajójával és több tucat emberével a fedélzetén, hogy meghódítsa Kelet-Indiát, és gazdag emberként térjen haza.

Az út során borzasztó viharba kerültek, a heves szél összetörte az árbocokat, és szétszaggatta a vitorlákat, de a kapitány nem tágított, mindenképp el akart jutni Indiába.

Állítólag ekkor felbukkant a fedélzeten maga az ördög, aki rávette a kapitányt, hogy Isten akaratával szembeszegülve vezesse bele a hajót a vihar közepébe. A kapitány megtette. Többé senki sem látta a hajót, de annak roncsait, sem holt testeket.

A legenda szerint mivel Hendrik van der Decken ellenszegült a felsőbb akaratnak, ezért az lett a büntetése, hogy a végítélet napjáig bolyongjon a tengeren, és soha se köthessen ki.

A hajót azóta többen is látni vélték, pont azon az útvonalon ahol elsüllyedt, a Jóreménység foknál.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)