Jump to content

Ki ide betér, nem marad épelméjű: az őrületek szigete

2019. 02. 25. 15:45

Franciaország partjaitól nem messze található a tenger közepén egy aprócska sziget, rajta egy világítótoronnyal. A legenda úgy tartja, hogy aki ott jár, nem tért vissza ép elmével. Egy férfi a nyomába eredt a misztikumnak.

A környékbeliek nem szívesen mennek a sziget közelébe, sőt! Az kifejezetten rossz hírnévnek örvend. A helyi történetek úgy tartják, hogy az ott dolgozók, vagy csak az odalátogatók mindegyike megőrült. A terület 1910 óta a nyilvánosság elől elzárt. A világítótorony egyébként automatizáltan működik, így már nincs szükség emberi jelenlétre.

Felszereltsége viszont hagy kívánni valót maga után, se víz, se áram, se bútorok, csak a morajló tenger, ami körbeveszi az embert. Nem csoda, ha sokan megőrültek. A helyiek azt mondják a torony szellemjárta hely. Az ott megőrült lelkek járnak vissza kísérteni.

A férfi, aki 60 napig élt ott

A helyiek azt mondják, senki nem tért onnan vissza ép elmével. Egy kalandor mégis úgy döntött, saját szemével is megvizsgálja az elátkozottnak tartott helyet.

Marc Pointud még 2002-ben határozta el magát, hogy felfedezi az európai régió elfeledett világítótornyait, és jeladóit. Körutazásának megkoronázásaként látogatott el a Tévennecben található, hírhedt világítótoronyba, ahol 60 napot töltött el.

Ott tartózkodásával egyrészt arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az elhagyatottnak hitt helyek visszakerüljenek az adott ország turisztikai vérkeringésébe, illetve arra, hogy a róluk szóló rémtörténeteknek egyike sem igaz. Ugyanaz a hír járja, hogy az összes toronyőr megőrült az ott eltöltött idő alatt, amire ráerősít a környezet. Hiszen a tenger közepén lévő apró szigeten semmi sincs. Se áram, se víz, se berendezés, csak a puszta természet, ami körülöleli a sziklát, és az esi órákban ráereszkedő sűrű köd. Mindezek ellenére a felfedező kalandor mást tapasztalt.

A férfi a 60 napot teljes izolációban töltötte, és a végére sem őrül meg. Sőt! Annyira megtetszett neki a sziget, hogy reméli állandó tartózkodási hellyé tudja majd alakítani a beérkező adományokból.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)