Jump to content

Felturbózott okossisakkal lehet biztonságosabb a biciklizés

2021. 02. 19. 19:20

A 2014-ben alakult LIVALL 2015 februárjában dobta piacra a világ első intelligens biztonsági kerékpáros sisakját. A cég azóta több mint 170 szabadalmat, 30 díjat és több mint 10 nemzetközi tanúsítványt szerzett.

Bryan Zheng, a LIVALL alapítója elmondta, hogy már hat éve részt vesznek a Las Vegas-i expón, a CES-en, amire a koronavírus miatti virtuális megrendezés ellenére is nagy erőkkel készültek. Céljuk, hogy a megbízhatóbb termékek révén a kerékpárversenyzők bizalmát is növeljék a dolgok internetére épülő termékek koncepciója iránt.

Az idei rendezvényen a C20 és a BH51M NEO, valamint BH60 Neo sorozat darabjait mutatták be – beleértve a BH60SE NEO-t, a BH62 NEO-t és az MT1 NEO-t. Az új termékek olyan funkciókkal bírnak, mint a fékezésre figyelmeztető lámpák, a lopásgátló riasztó, az automatikus kikapcsolás vagy az esés érzékelése. 

A bukósisakokat nemcsak az alapvető védelemre tervezték, hanem olyan fejlett funkciók ellátására is, mint például az intelligens világítás. Az adaptív technológiának köszönhetően ez biztosítja többek között a versenyzők láthatóságát a sötétben. Az esésérzékelés pedig baleset esetén automatikusan bekapcsolja a vészhelyzeti rendszert, aminek köszönhetően az előre beállított személyek azonnal megkapják a kapcsolódó GPS-koordinátákat. Ez a kritikus helyzetek, például a kihaltnak számító területek esetén akár életmentő is lehet.

A cég fejlesztéseit már a világ több mint 60 országában és régiójában értékesítik, és számtalan profi kerékpáros és technológiai szakértő nyilatkozott pozitívan róluk. A terveik közül kiemelték, hogy 2021-ben a felhasználók számos újdonságra számíthatnak mind a sportkerékpáros, mind a motorkerékpáros bukósisakok terén. Az új dizájn és a frissített funkciók új szintre emelhetik a felhasználói élményt – legyen szó profi versenyzőkről vagy akár amatőr kerékpárosokról - írja az iotzona.hu.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)