Jump to content

A szobalány tényleg átnézi az ember dolgait?

2015. 04. 14. 16:00

Kiben ne merült volna már fel a kérdés, hogy vajon belenéz-e a takarítónő az ember holmijába, míg lepedőt cserél, és pakolászik? Hiszen az emberek csinálnak nem illő dolgokat, ha azt hiszik, senki sem látja őket.

A szobalányok titokzatos világa, nem is olyan titokzatos többé, ugyanis egyre több hotel szerel be rejtett kamerákat, hogy megfigyeljék dolgozóik munkamorálját. A hangsúly ez esetben nem azon van, hogy etikus-e ilyet csinálni, hanem azon, hogy mik derülhetnek ki egy-egy ilyen felvétel visszanézésekor.

A helyzet az, hogy a szobalányok előszeretettel túrják át az ember holmiját, csekkolják le a személyes dolgait. Persze tisztelet a kivételnek, hiszen van, aki nem enged a kíváncsiság hívogató szavának. Ugyanakkor a rizikó minden esetben nagy, hiszen ha valami eltűnik azonnal őket veszik elő –és akár ludas volt, akár nem -, egy zsebre tett dolog kirúgást vonhat maga után. De hát, az ember imád a tűzzel játszani, szóval a lopás helyett a kutakodást választják az érdeklődő természetű bejárónők.

Mielőtt azonban az ember elkezdene csípős megjegyzéseket tenni, vagy gonosz tekintetekkel illetni a takarítónőt, feltételezze a legjobbat róla, és vegye igénybe a szobaszéfet, ha van rá lehetősége. Ha nincs, akkor felesleges rejtegetni a féltett kincseket, hiszen a szakavatott kezek hamar meglelik.

Ismét fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem általános jelenség, csak nagyon gyakori.

Egy külföldi rangos hotel már alkalmazta az imént említett rejtett kamerás megfigyelést, és rajta is kapták a szobalányt, amint otthonosan fixírozza a vendég dolgait. Akinek nem inge, ne vegye magára!



(A kép forrása: http://worth1000.s3.amazonaws.com/)