Jump to content

Európa legolcsóbb városai

2015. 04. 15. 19:00

Idén is elkészült a PriceOfTravel.com toplistája, mely összegyűjti azokat ez európai országokat, és városokat, melyek a legolcsóbbak.

A listára azok kerültek fel, melyek nem csak olcsó, frekventált három csillagos szállodai szobákat kínálnak, hanem az étel, ital, szolgáltatás, utazás költségét tekintve is megfizethetők.

Ezek a legolcsóbb hotelek, és városok a „low price” avagy „budget” utazóknak:

Bukarest, Románia. Az oldal szerint a napi összes költség (szállás, étkezés, utazás, stb.) 12 302 ft. Romániát a politikai és kulturális sokszínűség jellemzi, így az odalátogató bőven választhat a történelmi nevezetességek közül.

Sofia, Bulgária. Európa legrégebbi macskaköves utcái a mai napig megunhatatlanok az odalátogatók számára, hiszen a városka ötvözi magában a nagyvárosi stílust és a természetese szépséget. Ha elfáradna, a több tucat kávézó közül bármelyikben megpihenhet. Az oldal szerint a napi összes költség 12 194 ft.

Kiev, Ukrajna. Talán nem a legideálisabb választás a jelen helyzetet tekintve, viszont a boldog békeidőkben a napi összes költség 12 641 ft.

Cesky Krumlov, Csehország. A középkori elemeket őrző város barátságos, rendkívül kedvező árú, és tele van izgalmas történelmi látnivalókkal. Az oldal szerint a napi összes költség 13 392 ft.

Szarajevó, Bosznia és Hercegovina. A Nyugat és Kelet találkozásának tekinthető Szarajevó teljesen újjáépült a háború utáni pusztítás után, és újra barátságos, vendégcsalogató városként tekinthetünk rá. Az oldal szerint a napi összes költség 13 637 ft.

Kíváncsi, hogy még melyek kerültek a listára, és arra, hogy Budapest is közte van-e? Tartson velem holnap is!


(A kép forrása: http://thefreedomtraveller.com/)