Jump to content

Fenséges hotelek szerte a világból II.rész

2015. 04. 16. 12:30

Sziklába vájt apartmanok, tengeralatti üvegtetős szobák, vízesésbe burkolt apró házak, lélegzetelállító kilátással és luxussal. Kell ennél több a paradicsomi nyaraláshoz?

A mostani összeállításban ismét három különleges hotellel ismerkedhet meg. A tegnapi cikkben az üvegtetős iglukról, zsiráfok tucatjával teli hotelről, és egy igazán nomád, odú szálláshelyről olvashatott.

A svájci Äscher Cliff Hotel egyszerűen lenyűgöző. A 2500 méter magas sziklába épített apró szálláshely talán az egyetlen ilyen paraméterekkel rendelkező épület a világon. A kilátás pazar, hiszen a szikla előtt terül el az alpesi hegyes-völgyes terület legjava.

A Conrad Maldives Rangali Island Hotel a tenger és a mérhetetlen luxus szerelmeseinek szíve csücske. Legyen szó víz alatti üvegtetőjű szobákról vagy épp felszíni villákról, egyikben sincs hiány a Conradban. A hotel egyébként az Indiai-óceánba 500 méterre benyúló szigeteken található, és gyönyörű kilátás nyílik a tengerre vagy a tengerpartra, az üvegtetős szobákból pedig a tengerbe. A két szárazföldi rész híddal van összekötve.
A szálláshely a teljes egészében üvegből készült víz alatti Ithaa étteremmel és 2 díjnyertes wellness központtal várja a pihenni vágyókat illetve további 8 világszínvonalú étteremnek ad otthont. Ezekben nemzetközi, és természetesen mediterrán ételek kerülnek felszolgálása. Nem csak az étel, hanem az italválaszték is minőségi, ugyanis a Conrad borospincéjében több mint 600 palack prémium minőségű bor közül választhatnak a vendégek. Az ár egy éjszakára minimum 186 555 ft, ami természetesen a választott apartman (felszíni, vízi) típusától és ellátástól függően növekszik.

A chilei Montaña Mágica Lodge a felsoroltakhoz képest „szerénynek” mondható, a maga hegyformájú épületével, melynek növényzettel borított homlokzatán állandó vízesés zúdul le. Bizony. A szálláshely a nomád életérzést ötvözi a modern luxussal, épp ezért elég népszerű, még annak ellenére is, hogy a kezdő szobaár 170 000 ft két éjszakára.

\"\"
\"\"
\"\"


(A képek forrása: http://www.technocrazed.com/)