Jump to content

Fenséges hotelek szerte a világból III.rész

2015. 04. 17. 12:30

Láthatatlan szállás, jégbe vájt szobák jégberendezéssel, papírmasé hotel. Egyedülálló csodák a világ különböző pontján. Biztosan nem látott még ezekhez foghatót.

A Mirrorcube-ra keresztelt faház teljesen egyedülálló stratégia alapján épült, ugyanis észrevétlenül bújik meg a hatalmas fák között, hála az tükörből készült falaknak. Csupán akkor tűnhet fel a szemlélődőnek, hogy egy ház előtt áll, ha a villanyok felkapcsolódnak, hiszen az kiáramló fényt nem lehet tükör mögé rejteni. A falak 4x4x4 méter tükör borításúak, az alapot pedig fémváz adja. A belső tér nyírfaborítású, és a hat, tükörbe rejtett ablak fenséges panorámát kínál. A házban egy franciaágy, fürdőszoba, társalgó és tetőterasz található. A fára 12 méter hosszú híd vezet fel. A svéd csodahotel éjszakánként kb. 150 000 ft-ért kibérelhető.

Svédország, a tükörfaház hotel mellett még egy páratlan szálláshelyet tudhat magának, ami nem más, mint az Ice Hotel. Nevéhez hűen minden jégből készült beleértve a falakat, a padlót, a mennyezetet, az ágyat, és a berendezést is. A hotel eredetileg egy művészeti kiállításra készült, de annyira nagy sikert aratott, hogy az 1989 –es kiállítás óta szüntelenül várja vendégeit. A szálloda minden tavasszal elolvad, ám télre újraalkotják. A szobákat tekintve vannak havas-jeges, azaz hűtött szobák, és vannak meleg szobák, melyek nem tartalmaznak jégből készült elemeket.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes egy pillantást vetni a nyíló tulipánok országára, Hollandiára. Az Inntel Hotels Amsterdam Zaandam igen egyedi formatervezése miatt került a listára, ugyanis kívülről úgy néz ki, mint egy kartonház. A tervezők eredetileg egy tulipánt idéző szállodát kívántak felhúzni, melyet a környék közel 70 jellegzetes háza nyomán készítették el. A szobák berendezését a helyi történelem ihlette és a tipikus holland jeleneteket ábrázoló, történelmi fotók teszik még különlegesebbé.

\"\"
\"\"
\"\"

A tegnapelőtti lenyűgöző építményeket itt, a tegnapit pedig itt olvashatja, és nézheti meg.


(A képek forrása: http://www.technocrazed.com/)