Jump to content

Dubai zöldre vált, érkezik a 100%-ig ökobarát luxus hotel

2015. 05. 25. 12:30

Az Intercontinental hotellánc vezetőinek fejéből pattant ki az ötlet, hogy az újonnan épülő Hotel Indigo legyen a brand első öko-üdülőhelye, ami abszolút mértékben környezetbarát módon önellátó.

A projekt egy nagyszabású dubai terv, a The Sustainable City (TSC) része. A TSC egy önellátó város elnevezése, mely mellőzi a fosszilis energiahasználatot, és a megújuló energiát, illetve az újrahasznosítást részesíti előnyben.

A TSC részeként épül az Intercontinental hotellánchoz tartozó Hotel Indigo, ami várhatóan 2017-re készül el, és önellátásának alapját a napenergia és víz- és hulladék újrahasznosítás adja. A leendő vendég 170 szoba közül választhat majd, melyek mindegyike maga a tökéletes luxus.

A hotel kertjét és növényzetét őshonos fajták díszítik a jövőben, melyek szárazságtűrőek, így nem kell állandóan locsolni őket– vizet pazarolni -, ellentétben például a fűvel. A vendégek szállítása is környezetbarát módon történik majd, hála a hotel jó kapcsolatának a Downtown Dubai sofőrcéggel, melyek napenergiát felhasználó buszokkal szállítják a hotelhez a leendő vendégeket.

A TSC komplexum működését egyébként teljesen úgy kell elképzelni, akár Budapestét, annyi különbséggel, hogy ott minden energiaforrást a természet és az újrahasznosítást adja. A The Sustainable City megálmodóinak célja, hogy vezető pozíciót töltsön be, mint az öko-turizmus, mint a bolygó megóvásának szereplői között.

További képek és videók itt.

(A kép forrása: dailymail.co.uk)