Jump to content

A világ talán legszürreálisabb hotelje a franciáké, de magyar tervezte

2015. 06. 02. 12:30

A komplexum mindamellett, hogy eléggé extrém módon néz ki, és a belső dizájn sem mindennapos, nagyon drága. Egy szoba 315 958 ft/éj áron vehető ki, ennek ellenére a cannes-i filmfesztiválozók kedvenc szállás, és prati helye.

A Palais Bulles vagy Palace of Bubbles –mindkét megnevezése elfogadott – Cannes külterületén, Théoule-sur-Mer-nél fekszik. A hotel elsősorban extrém és futurisztikus kinézetéről, illetve Dior egyik itt tartott divatbemutatójáról vált híressé.

A tervezője, a magyar származású Antti Lovag, aki a golyó házak feltalálója és az organikus építészet meghatározó alakja volt. A Palais Bulles megalkotása során törekedett arra, hogy egyetlen él se maradjon az épületben, mert azok szerinte a „természet ellen irányuló agresszió” megtestesítői.

Az épületkomplexum a mediterrán tengerre néz, de ha az ember nem mozdul ki a szobából, akkor sem tudja elkerülni a tengerre való rálátást, ugyanis úgy tervezték, hogy minden ablak a víz felé nézzen.

A komplexumban minden megtalálható, még egy 500 férőhelyes szabadtéri koncert/színház terem.

A felejthetetlen kikapcsolódásnak azonban elég borsos ára van. Éjszakánként átszámítva 315 958ft-os is elkérnek, egy komplett golyóházért pedig akár 3,7 milliót naponta.

A látvány egyébként tényleg lenyűgöző. Több képért ide katt!


(A kép forrása: http://www.dailymail.co.uk/)