Jump to content

Bio vakáció

2015. 06. 13. 16:00

A nyár közeledtével egyre több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, azonban szeretjük, ha azok nincsenek tele vegyszerekkel. Változatos gyümölcs- és zöldségválaszték, valamint a sok napsütés is kedvez az egészségünknek. Ám ebben a szezonban is résen kell lenni, mert a bio minősítés sajnos sokszor ott is megtalálható, ahol egyébként nem volna helye. Mint arról korábban már mi is írtunk, a bio minősítés feltételrendszerét rendkívül szigorú jogszabályok határozzák meg. A minősítéssel ellátott termékek olyan ionizáló sugárzással nem kezelt, géntechnológiával nem módosított produktumok, melyek ellenőrzött biogazdaságokból származnak. Azonban nem csak az étkezésben kell odafigyelni a bio minősítésre.

Egyre több nagy élelmiszerlánc tartja fontosnak, hogy kiszolgálja a biotáplálkozás elkötelezett híveit. Az üzletek többségében egyelőre korlátozott a bioétel-választék. Ami biztos, hogy a biopiacokon vagy ökopiacokon – melyek az ország minden nagyobb városban találhatóak, Budapesten például nyolc van - kizárólag ellenőrzött biotermékeket forgalmaznak, így nem kell tartanunk a hamisítványoktól.

A táplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek összetevőinek több mint 95 százaléka ellenőrzött biotermelésből származó növényi alapanyag. A vegyszermentes szépségápolás nem csak a szépségünk, de az egészségünk megőrzésében is fontos szerepet játszik.

Azonban a hétvégi pihenés vagy a nyaralás is lehet bio, hiszen már tudunk olyan helyet választani, ahol a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód is része a programnak. Sokkal pihentetőbb az üdülés, ha külső és belső egészségünk megőrzéséért is teszünk közben. Ma már számos helyen nemcsak a szálloda wellness- és gyógyszolgáltatásait élvezhetik, hanem az ízletes biogasztronómiai kínálatot és a csomagba foglalt kényeztető bio-arcápolást is.


(A kép forrása: http://allthingsfinance.net/)