Jump to content

Robot recepciósok, arcfelismerő szobák, és egy dinoszaurusz

2015. 07. 18. 12:30

Megnyílt Japán első majdnem teljes robotszemélyzetű szállodája a The Henn na –azaz a Weird Hotel. A recepción egy dínó intézi a szobafoglalást, és a csomagoktól robot londinerek szabadítanak meg.

A robotikus hotel fő gazdasági hajtóereje az, hogy míg egy hús-vér ember megkéri az árát munkájának, addig egy gép nem, továbbá így növelhető a hatékonyság- nyilatkozta a hotel tulaja Hideo Sawada. Csupán az ott dolgozók 10%-a nem robot.

A recepciós pult mögött álló hölgy és dínó(!) csak a kezdet. A felszolgálók, sőt még a postások is elektronikus alapon működnek, akárcsak a londinerek, vagy a szobalányok.

A robotokkal dolgozó szálloda nem csak ebben korszakalkotó. A hagyományos kulcsok, vagy mágneskártyák helyett arcfelismerő programmal lehet bejutni a szobákba. Miért éppen így? Mert a fejét nem hagyja el az ember a kulcsával, kártyájával ellentétben.

A szobák kialakítása során is igyekeztek kihasználni a technológia minden vívmányát. Pl.: a szekrényekben egy gigantikus robot kar pakolássza az ember holmiját, és emeli fel a nehéz dobozokat, bőröndöket. A szoba berendezés egyébként nem hagy kívánni valót maga után.

A robotoktól hemzsegő szállodában megszállni egy éjszakára az alapszobákban szinte olcsó, 80 dollár/éj (kb. 22 600 ft).

Videó és még több kép itt!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: dailymail.co.uk)