Jump to content

Kár ódzkodni a biohotelektől

2015. 08. 17. 12:30

Magyarországon ugyan még kevésbé ismert a szállodaipar ezen ágazata, pedig kínálatuk van olyan változatos és színvonalas, mint hasonszőrű „hagyományos” társaiké.

A biohotelek különlegessége abból fakad, hogy az étel- ital és programkínálattal az egészségmegőrzés mellett a természetes, reformételek és szervezet revitalizáló programok kerülnek előtérbe a megszokott szállodai aktivitás kínálatot mellőzve.

Az étkezések során csak és kizáróan olyan fogások kerülnek a tányérra, amelyek alapanyagai biofarmokról, biogazdaságból származnak. Alap követelmény az ilyen helyeken a teljes kiőrlésű és mindenféle magvakkal készült barna kenyér, fűszeres túró, bio-sajt, bio-tej. Az italkínálat a klasszikus fekete teán túlívelő zamatos gyógyteákkal egészül ki. Azok számára, akik a helytelen életvitel miatt létfontos vitaminok, ásványok és más bioaktív anyagok hiányában szenvednek, azokat megfelelő készítményekkel várják.

A biohotelek programkínálata az egészségmegőrzést, általános közérzetjavítást célozzák meg, ennek fényében a repertoár a gerinctornával, jógával, stretchinggel, légzőtornával bővül a szokásos aktivitások mellett.

A hölgyeket teljesen vegyszermentes friss biokozmetikumokkal ápolják. A felhasznált növényi kivonatok csak biológiai termesztésű alapanyagokból származnak, így nem tartalmaznak szerves oldószereket, génmanipulált anyagokat sem.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: earthporm.com)