Jump to content

Siófokon 3,9 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

2015. 11. 14. 16:00

Siófokon az idei szezont kiemelkedően jónak értékelte a helyi vállalkozókat tömörítő turisztikai egyesület a város legutóbbi testületi ülésén. Az önkormányzat adatai szerint nyár végéig csaknem elérte a 900 ezret a regisztrált vendégéjszakák száma, ami 3,9 százalékos emelkedés tavalyhoz képest.

Hegyi Károly, a helyi vállalkozókat tömörítő Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke arról számolt be, hogy mindenki elégedett az idei szezon eredményeivel, ami a kedvező időjárás mellett a jó programkínálatnak is köszönhető. A nyaralók 70-80 százaléka volt belföldi, és ha kis mértékben is, de emelkedett a külföldi vendégek száma.

Siófokra a hagyományosnak mondható osztrák és német küldő piacok mellett egyre inkább a szomszédos országokból - Csehország, Szlovákia, Lengyelország és más keleti országok - érkeztek az üdülni vágyók, továbbá említésre méltó érdeklődés mutatkozott a skandináv és angol turisták részéről is. A város vendégkörét túlnyomó részben a családosok és a középkorúak jellemzik, de a környékbeli fesztiválok idején, valamint a hétvégeken nagy számban érkeznek a fiatalok.

Elmondta: az önkormányzati üzemeltetésű strandokon a belépőjegyekből a bevétel tavaly 70 millió forint volt, az idén pedig meghaladta a 130 millió forintot. A város tulajdonában lévő Galerius Fürdő forgalmára ugyanakkor kevésbé hatott kedvezően a hőségriadókban bővelkedő nyár, a létesítmény forgalma a nyár végéig 7 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Siófok életében régóta neuralgikus pont, hogy a város nyaranta a buliturizus fellegvárának számít.

Lengyel Róbert (független), Siófok polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a nyári buliturizmus kezelésének megreformálásáért megkezdődött az egyeztetés a város vezetése, az érintett vállalkozók, a területtulajdonosok, és a rendőrség között. A sokat kritizált buliturizmust szeretnék visszaszorítani és ellenőrzött keretek közé terelni, miközben Siófok vigalmi negyedét európai szintűre fejlesztenék, fokozva a közbiztonságot - tette hozzá. A tervek egyebek közt arról szólnak, hogy a jövő szezontól rendezvényterületté nyilvánítják a fiatalok által leglátogatottabb területeket, ahová beléptető-pontokon keresztül lehet majd bejutni.

A testületi ülésen Király Richárd siófoki rendőrkapitány arról számolt be, hogy a rendőri erősítésnek is köszönhetően, érdemben javult a város közbiztonsága az idei szezonban. A nyáron több mint 300 bűncselekménnyel kevesebbet regisztráltak, mint korábban.

Nagyon jók az eredményei a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének, amit folytatni kell - fejtette ki a kapitány, aki szerint a város turisztikailag legfrekventáltabb területein a nyár elején bevezetett köztéri alkoholfogyasztási tilalomnak is érzékelhető volt a kedvező hatása.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: ciderandperry.co.uk Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)