Jump to content

Karácsonyi vásárok, melyeket kihagyni vétek

2015. 11. 24. 16:00

A tél és az ünnepi időszak elmaradhatatlan része, amikor az ember karöltve andalog párjával a tömött, fényárban úszó, ajándékokat és finomságokat áruló fabódék között a karácsonyi vásárban. Alább összegyűjtöttünk néhányat, amit idén sem érdemes kihagyni!

Ha karácsonyi vásár, akkor mindenkinek a bécsi, de minimum a Vörösmarty téri adventi vásár ugrik be. Ennél persze jóval színesebb a paletta!

Ha nincs kedved kimozdulni a városból, akkor idén is ildomos kilátogatni a Vörösmarty téri vásárra, ahol a minden évben elmaradhatatlan kürtőskalács és forralt bor kompozíciót meg kell kóstolni. Viszont, ha országhatárokat átlépő terveid vannak a karácsonyi vásárokat illetően, akkor a svéd fővárosban megrendezett vásár rád vár. A Skansen piacot november 24. és december 16. között az ünnepi hangulat lengi körül. Karácsonyi dekorációk, kézzel készített ajándékok tömkelege kerül a pultokra, a jellemző helyi finomságok: a füstölt házi kolbász, füstölt lazac és angolna, és a híres Pepparkakor likőr mellett.

A stockholmi mulatságon túl a Tivoli vásár is ideális helyszín az adventi vásárolgatásra, amit minden évben november 16-án nyitnak meg, és az esztendő utolsó előtti napjáig működtetik. A kézműves és a helyi hagyományos termékek, valamint az ünnepi hangulat több mint 1 millió turistát csalogat ide az évnek ebben az időszakában.

A 230 éves múlttal rendelkező karácsonyi vásár a spanyol főváros szívében található, ami évente 2 millió turistát vonz. A November 25. és december 23. között látogatható karácsonyi vásár.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: cbs.com)