Jump to content

Hat általános tévhit a privát légi járatokról

2016. 04. 14. 16:08

Nem csak a kiváltságosok bérelhetnek magánrepülőt és kisgyerekes családnak is dukál.

Nem mindennek szab gátat a pénz, az általános közhiedelmek pedig legtöbbször a filmeken és a gazdag ismerősök „őszinte” vallomásain alapulnak. De nézzünk szembe a tényekkel!

Az úti célok listája korlátlan

Akárcsak a szokványos légiközlekedésnél a magángépek esetében sincs megkötése annak, hogy merre utazhat az ember, sőt! Magángéppel számos olyan reptérre is leszállhat, ahova a kereskedelmi járatokkal nem.

Gyorsabb vele az utazás

Meglepő, de sokan azt mondják, hogy a hagyományos gépekkel gyorsabban eléri úti célját az illető, pedig ez nem igaz. A magángép esetében nem kell a hosszadalmas becsekkolási procedútár végigszenvedni, és attól sem kell tartani, hogy a járatot törlik.

A privátgép nem csak a gazdagok kiváltsága

Ez a legenda azoknak köszönhető, akik semmit nem tudnak a magánrepülésről, pusztán csak a filmekből és a bulvárból tájékozódtak róla. Senki sem hibáztatható érte, de azért nem árt azt tudni, hogy a magángép bérlés ára, ugyanannyiba kerül, mintha a hagyományos járat első osztályára váltanál jegyet.

Az úti céltól függően pedig lehet, hogy olcsóbban kijössz magángéppel repülve, mint amúgy.

Nehezebb foglalni?

Foglaltál már jegyet a kereskedelmi gépekre? Ne izgulj, a magángépek esetében a procedúra jóval egyszerűbb, persze mindez a társaságon is múlik.

Kismamák és gyerekek, a legkedvesebb ügyfelek

A legtöbb privát repülőn még extra díjat sem számolnak fel a családi repülésért, ráadásul nem kell attól tartani, hogy a jegyek nem egymás mellé szólnak. Korhatárlimit nincs.

Biztonság

A repülésbiztonság trükkös kérdés. Eldönteni igazából nem is lehet, már aszerint melyik biztonságosabb. Ez szubjektív megítélésen alapszik, de gyanakvóbb embertársaink valószínűleg a magángépet részesítik inkább előnyben.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: jetlux.com)