Jump to content

A világ egyik legdrágább szobája

2016. 04. 18. 13:11

Atlantisz. Csupa titok, és rejtély a megelevenedett legenda és a hotel, ami egy másik dimenzióba repít el.

A Neptune and Poseidon Underwater Suites at Atlantis néven futó hotel, a világ egyik legdrágább szobáját kínálja, a maga 8 161 dolláros éjszakánkénti árával.

A pazar szállás Dubaiban található, ami talán senkit nem lep meg, ahogy az sem, hogy a szobák egytől-egyig víz alatti panorámát kínálnak.

Halak közt aludni, arannyal fürdeni

Dubai egyébként nem csak a szállodaipari, hanem a hétköznapi lakhatásra kínált ingatlanoknál sem ritka, hogy a lakás egyharmada víz alatt fekszik, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul a szem elé. A természet gyönyörűségét az Atlantisz is kihasználja, csak egy kicsit másképp.

A törhetetlen üveggel készült szobafalak, az arannyal bevont piperecikkek és a királyi bánásmód még nem minden. A három emeletes luxuslakosztályokhoz saját, külön bejáratú lift jár, null-huszonnégyes komornyikkal.

Akvárium, halak és egy hotel a közepén

A háborítatlan tengeri nyugalmat a hotel egyedi módon oldotta meg. Ahelyett, hogy a tengerbe építkezett volna, inkább maga köré épített egyet. A komplexum egy 3-millió gallonos akváriumot húzott fel a víz közeli élmény érdekében, amiben 65 000 különféle halfaj található.

A luxushotel közkedvelt nyaralóhelye a hollywoodi hírességeknek, és a felső tízezernek egyaránt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: travelandleisure.com)