Jump to content

Hétvégén kánikula: vedd célba a Balcsit!

2016. 06. 18. 09:00

A heves esőzések ellenére is kellemes már a magyar tenger vize, úgyhogy két okból is érdemes a hétvégét a Balatonnál tölteni: jön a kánikula és szombaton tartják a Balaton napját, azaz a strandszezon hivatalos megnyitóját. Gasztropiknik, fröccs- és fröccskoktél vár többek közt a fürdőzőkre.

Az első, egész Balatont átölelő rendezvényt tavaly indították útjára, hogy vonzó programokkal hívják fel a figyelmet arra: a Balaton hőmérséklete 20 fok fölé emelkedett, fürdésre alkalmassá vált.

Szombaton 14 órakor minden csatlakozó strandon tóba futó versennyel nyitják meg a szezont, majd fél 3-kor "körbekoccintják" a tavat a májusban bemutatott új régióborral, a BalatonBorral. Ezután büféverseny, gasztropiknik, fröccs- és fröccskoktél-készítő vetélkedő veszi kezdetét több helyszínen.

A Balaton napjára a csatlakozó strandok többféle programmal is készülnek. A gyerekeknek például homokvárépítő és papírhajó-versenyeket rendeznek, lesznek játékos és komolyabb sportprogramok, vízimentő-bemutatók. A klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzással, kreatív ügyességi vetélkedőkkel, retró fürdőruha-bemutatóval, sellőkosztüm-versennyel, piknikkosár-szépségversennyel várják a vendégeket a balatoni strandok, több helyszínen élő zenével és estig tartó partival.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép:  mmonline.hu)