Jump to content

Luxushotel környezetvédő változatban

2016. 08. 07. 09:00

A fenntartható fejlődés jegyében már a környezetvédők számára is  luxushotelek állnak rendelkezésre. Ennek megfelelően Balin ihatóvá varázsolt csapvízzel, Costa Ricában a szálloda saját biokertjéből származó fogásokkal, Nagy-Britanniában felújított, Viktória-korabeli kádakkal, Amerikában megújuló energiaforrásokkal tesznek a környezetért.

Az Indonéziában található Bambu Indah hotelben a környezetet terhelő építőanyagok helyett bambuszból készülnek az új épületrészek. A medencét természetes módszerekkel tisztítják vegyi anyagok használata helyett, a csapvíz pedig három rétegű, egészségügyi standardoknak megfelelő szűrőn át folyik, így az iható, és nem kell a műanyag palackokkal terhelni a környezetet.

A Costa Ricai-i Finca Rosa Blanca Inn az ország első igazoltan környezetbarát hotele. A vízmelegítést és a fűtést napelemekkel végzik, az elektromos rendszert a föld alatt építették ki, hogy az ne zavarja a környező vadvilágot. A berendezési tárgyak és az építéshez használt anyagok jó része újrahasznosított, az ágyneműt bambuszrostokból készítik. Az étteremben kínált fogások pedig a hotel saját organikus gazdálkodásából készülnek.

A Viktória-korabeli épületben található The Green House Bournemouth modern, egyedi berendezésű szobákkal és Nagy-Britannia legzöldebb szállodájának címével büszkélkedhet. A szálloda üzemeltetésének minden területén törekszenek a fenntarthatóságra, az etikus és felelős hozzáállásra. A szálloda berendezésénél a természetes anyagok és az újrahasznosított tárgyak dominálnak.

Az amerikai Teton Village-ben található Hotel Terra Jackson Hole Hotelben, az építéskor újrahasznosított anyagokat használtak fel, a hotel energiaszükségletét pedig 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezik.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
Forrás: vakaciozzunk.hu/travelo.hu | Kép: pixabay.com