Jump to content

Eltűnhet a legkedveltebb trópusi úti cél a Maldív szigetek

2016. 08. 25. 16:05

A globális felmelegedés hatásai megkérdőjelezhetőek: tengerszint emelkedés, klímaváltozás, elsivatagosodás. Előbbi egyszer csak elmossa a föld színéről a gyönyörű Maldív szigetet, úgyhogy addig utazz el a földi Paradicsomba, amíg lehet.

A globális felmelegedés egy évtizeddel előtt a köztudatban valahol a bolygóállások és a számmisztika szintjén tartott, a legtöbben népriogató összeesküvés elméletnek tartották, akik pedig hittek benne, azok ritkán adtak hangot véleményüknek. Mára nagyfokú szemléletváltás történ, és a klíma-szkeptikusok kisebbségbe kerültek.

Végre komolyan veszi a világ, hogy a globális felmelegedés létező dolog, ami évszázadok óta zajlik, és igazából senki sem tudja megjósolni, hol lesz a vége. Sportolók, tudósok, politikusok igyekeznek felhívni rá a figyelmet, sőt az Olimpia kapcsán is felmerült a téma.

Volt-nincs: Maldív szigetek

A globális felmelegedés egyik hatása a tengerszint-emelkedés, az egyik legkedveltebb trópusi úti célt, a Maldív szigeteket is fenyegeti, olyannyira, hogy a kormány elkeseredésében 2009. október 17-én a az óceánban, a víz alatt tartotta a kabinetülését, ezzel híva fel a figyelmet arra, hogy ha a jelen tendencia folytatódik, akkor nemsokára el fog tűnni az országuk.

A mesés szigetvilág, amely 1200 szigetből áll Marco Polótól kapta a nevét: az Indiai óceán virágai. A világutazó a legtalálóbb névvel illette a bolygó egyik legszebb régióját.

Szépségét azonban ki tudja, meddig élvezhetjük, mert a Maldív-szigetek területének 80 százaléka egy méterrel sincs magasabban a tenger átlagos szintjénél. Ez annyit jelent, hogy a globális felmelegedés okozta tengerszint emelkedéssel a Maldív szigetek hihetetlen veszélynek vannak kitéve.

A fenyegetettség olyannyira súlyos, hogy a kormány bejelentette újabb lépését, miszerint földvásárlásba kezd, hogyha eljön a idő, a lakosság menekülni tudjon. Egyes előrejelzések szerint a Maldív-szigetek egy évszázadon belül eltűnnek a Föld színéről.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép:  pixabay.com