Jump to content

GPS nyomkövetővel nyaralnak a gyerekek az USA-ban

2016. 12. 07. 16:05

Érdekes szokás van kialakulóban külföldön, ahol a gyerekekre GPS nyomkövetővel ellátott karkötőt adnak a szülők a nyaralás ideje alatt. Praktikus vagy inkább ijesztő?

Az amerikai US Department of Justice statisztikája szerint évente mintegy 340,500 gyereket hagynak el, veszítenek szem elől a szülők bevásárlás, nyaralás, egyéb tevékenységek közben. A probléma megoldására praktikusnak tűnik a GPS-sel ellátott órához hasonló karkötő, amelyet egy telefonra letölthető alkalmazással az ember állandóan figyelhet.

A Loc8tor For Kids néven forgalomba került szerkezet automatikusan üzenetet küld a szülőnek, ha a gyerek 1,8 méternél távolabbra bóklászott tőlük, és ha ez még nem lenne elég, egyetlen gombnyomással figyelemmel követheti a mozgását az okostelefonra, tabletre fejlesztett, Wander Alert alkalmazáson.

A karkötő az Amazonról könnyedén megrendelhető, és kb. 290 változatából válogathatunk. Hogy ez hasznos találmány-e vagy inkább rémisztő, azt döntse el mindenki maga, mindenesetre az internet előtt is voltak szülők gyerekekkel, nyomkövető nélkül. Sőt még nyaraltak is együtt. Érdekes.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: dailymail.co.uk)