Jump to content

Lappföld különleges szállodája, a jéghotel

2016. 12. 23. 10:05

A szállóhely nevéhez hűen, nem tartalmaz más építőanyagot, csupán jeget, amiből a környéken akad bőven. Sarki fény, hó mobil, háborítatlan nyugalom, ez vár arra, aki ellátogat a svéd lapföld Nestledjébe.

Az év minden napján nyitva tartó Ice Hotel 365 hotel párját ritkítja. Nincs a világon még egy olyan építmény, leszámítva az egyiptomi só hotelt, ami a megszokott cement, tégla, és beton triumvirátusát mellőzve, alternatív módon építkezik.

A szobák különleges hangulatát a Tsaja Gusfors és Patrick Dallard művészpáros szobrai és a nyers jég kölcsönhatása alkotja. A helyiségekben minden jégből készült, a falaktól elkezdve a padlón át a csillárig. Az ágyak is jégből készültek, a meleget pedig az állati bőrből készült takarók biztosítják. A hotel egyetlen pontja készült csupán jégmentesen, a szauna illetve a relaxáló helyiség.

Közlekedni kutyaszánnal, vagy hómobilokkal lehet. A hotel a Kiruna repülőtértől csupán húsz percre található. A hotel programkínálatában többek közt a hószános területbejárás, a Sarki fény meglesése és a helyi gasztronómiai csodák felfedezése tűnik ígéretesnek.

A hotel húsz különböző tematikájú szobája között a Viktória korabeli hangulatot idéző helyiségtől a pezsgő formájú bárig minden fellelhető. Szobrok, jégből faragott bárszékek, és háborítatlan nyugalom várja a turistákat, akiknek három éjszakára, átszámítva 490 000 Ft-ot kell kifizetni. Az biztos, hogy egy életre szóló élmény lesz.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: standard.co.uk)