Jump to content

Víz alatti luxushotel

2017. 01. 17. 15:15

Nem meglepő, hogy az építmény Dubaiban kapott helyet. A közel ezer négyzetméteres komplexum, a The Water Discus Underwater Hotel, a dubai luxus és pompa mellett, egy nagyon egyedi tervezési vonulattal emelkedik ki a többi hotel közül. Nem, nem azzal, hogy víz alatti.

A The Water Discus Underwater Hotel terveit négy lengyel építész készítette el. Dubait valamiért nagyon szeretnék tengerszint alatt is beépíteni, ugyanis korábban szintén egy lengyel építész, Krzysztof Kotala akart víz alatti teniszcsarnokot építeni ugyan itt. Az ő terve nem járt sikerrel, ellenben honfitársaié igen.

A zöld utat kapott különleges luxushotel vízfelszín alatti része közel 1000 négyzetméteren terül majd el, amihez szárazföldi részek is kapcsolódnak majd.

A hotel 10 méteres mélységben terül majd el, és 21 luxuslakosztállyal várja a vendégeket. Különlegességüket a hatalmas panoráma ablakok adják, melyek egy gombnyomással sötétíthetőek.

A hotel víz feletti részén helikopter leszálló, medence, étterem, gyógyfürdő és rekreációs központ fog épülni. S mitől lesz egyedi? Veszély esetén a képes lesz önállóan felmerülni a felszínre.


További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: dailymail.co.uk)