Jump to content

Egyedül utazol? Ezeket ne hagyd ki!

2017. 04. 20. 17:05

Szólóban is lehet mókázni, csak ismerni kell a dolgok nyitját!

Legtöbben, ha nem páros utazásról van szó, szánalommal kevert sajnálattal tekintenek az utazóra, aki egy szál magában vágott neki a nagyvilágnak. A lesajnálás márpedig ok nélküli, mert szólóban is lehet élvezni a tipikus nyaralós programokat.

Summa-summarum, ezt a tíz dolgot próbáld ki, ha vakációzni még magaddal:

Tanuld meg a figyelés művészetét

Az emberek és a környezet megfigyelése kiváló szórakozást jelent egy lusta délután. Az internet bűvköréből kiszakadva egy-egy érdekes tárgy, épület vagy egy szimpla ember-emberközti kommunikáció is izgalmas részletekben bővelkedik, az arra fogékonyak számára.

Vidd el magad vacsorázni

Attól, hogy nem párba utazol, nem kell megvonni magadtól a térség izgalmas ízvilágát. Egy jó könyv is remek társaság lehet, aztán ki tudja, lehet valakinek pont ez tetszik meg majd benned.

Ismerkedj a helyiekkel

Utóbbi folytatásaként nem vagy kötelezve az izolációra, így bátran beszélgess bárkivel, aki kapható rá. A helyiek ráadásul nem csak remek történetekkel, hanem a turista könyvekben nem említett pletykákkal és legendákkal látnak el, na meg a sajátos kulturális szokásaikat is megismerheted. Ha jó nyelvérzéked van, még egy-két egzotikus hangzású mondatot is elsajátíthatsz.

Öleld át a természetet

Kevés idő adódik manapság arra, ami igazán fontos. A természetjárás és a gyönyörű táj zavartalan figyelési is idetartozik. Egy hátizsákos túrán, viszont nincs akadálya az újrafelfedezésnek, ráadásul senkihez nem kell igazodnod.

Légy önző

Az egyedül utazás szépsége, hogy azt csinálhatsz, amihez kedved szottyan. Nem kell kötelezően ezt vagy azt csinálni, egyszerűen csak élvezd önön társaságot, és engedd meg magadnak, hogy azt csináld, amit akarsz.

 


(Forrás: marmalade.hu| vakaciozzunk.hu | Fotó: stuff.co.nz)