Jump to content

4 európai úti cél, amit tavasszal vétek kihagyni!

2018. 03. 07. 20:00

A tél után legjobban várt időszakban nem csak a természet pezsdül fel, hanem az ember vére is. A bezártság után ki ne vágyna a szabadba, a felfedezés izgalmas útjára? Ha országhatáron kívül mennél, az alábbi 4 helyet biztosan imádni fogod, ráadásul nem is lehetetlen megközelíteni őket!

Ez a tökéletes idő az utazgatásra, elvégre még nincs szezon, de az első fesztiválok már szárnyra kaptak Európában, és az élet szépen lassan kezd felpezsdülni. Tömeg nincs, ellenben van rengeteg látnivaló.

Zürich, Svájc

Az első megálló Svájc legelegánsabb és legnagyobb városa, Zürich. A szokásos helyek– mint például Zürich óvárosa, vagy a Bahnhofstrasse-nál lévő kávézó mellett - az utasok a tavaszi zsongását a különlegesen jó konyhájáról imsert Dolder Grand-ban érezhetik át.

Zürich rengeteg látnivalót kínál. Egyrészről az egész város nem más, mint egy lélegzetelállító panoráma, másrészről izgalmas történelmi múlttal rendelkezik, így sokfelé zarándokolhatunk a kirándulás során.

Chios-sziget, Görögország

A sziget már magában is varázslatos és klasszikus görög virtust csempészi az ember lelkébe, ám amiről híressé vált, az nem más, mint a masztix, a semmivel sem összetéveszthető illatú és aromájú gyanta.

„Annak ellenére, hogy ez a sziget a masztixról a legismertebb, a látogatók természeti szépségei és építészete miatt is szívesen térnek ide vissza. Egy sziget körüli túra alkalmával káprázatos látványban lehet részünk; a csipkés partszakaszokon zöld fenyvesek, végtelen masztix fa földek és folyóvizek haladnak végig a szigeten. Aranypartok, színes kavicsok, furcsa alakú sziklák és mélykék tenger: ez Chios, az Égei-paradicsom” – írja a szigetről a sarti-info.hu.

Valencia, Spanyolország

Az európaiaknak, főleg a spanyoloknak rengeteg lehetőégük van a tavasz megünneplésére, és úgy am block a melegebb időhöz és a pörgősebb mindennapokhoz való ráhangolódásra. Ebben segít a tavaszi Spanyolország, ahol márciusban, Valenciában közel egy hónapos eseményt szerveznek Las Fallas néven, amely magában foglalja az összes utcai előadást, amit a ninotok néven ismert óriás papírmasé bábokkal csinálnak, és a több mint 50 méter magas virágos oszlop felépítését.

Dublin, Írország

A dublini utcák ebben a hónapban életre kelnek a St. Patrick's Day ünneplésének hála. Azok az utazók, akik márciusban indulnak a fővárosba, rengeteg izgalmas dolognak lehetnek szem és fültanúi.

Szent Patrik napja minden évben megtartásra kerül a Szent Patrik, Írország egyik védőszentje tiszteletére. Március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik meghalt. Hatalmas buli, rengeteg kifestett, maskarás ember és még több alkohol várja a turistákat ebben az időszakban.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)