Jump to content

Hagyd ki idén: a világ 5 legveszélyesebb úti célja

2018. 05. 15. 09:00

A nyaralás szépségét az adja, ha egy kis izgalom is vegyül a kikapcsolódásba. A kis izgalom általában kimerül a vacsora lekéséséről való félelemben, legalábbis azokon a helyeken, ahol nem háború vagy egyéb veszély leselkedik az utazóra. Hova ne menj idén?

Ha kikapcsolódásra, nem pedig életveszélyes utazásra vágysz, inkább célozd meg a szokásos turistaparadicsomokat, és messziről kerüld az alábbi toplistás helyeket.

Afganisztán

A Külügyminisztérium nem ajánlja, az alábbi térségek látogatását: Kabul, Kunduz, Balkh, Badakhshan, Baghlan, Kandahar, Helmand, Uruzgan, Nimroz, Zabul. De úgy általánosságban az Afganisztánba való utazást sem tartja kiemelkedően jó ötletnek. Ha mégsem kerülheted el Kabult, akkor légy nagyon óvatos Jalalabadnál, a repülőtéren és a Darulaman útjain.

Miért ne menj oda? Borzasztó magas a terrorfenyegetettség, és az emberrablások aránya.

Szíria

Amerika, az Egyesült Királyság és gyakorlatilag minden ország konzuli szolgálata óva inti az utazókat Szíriától. A város egykori gyönyörűsége jelenleg a múlté, helyette viszont háború dúl és a terrorizmus uralja a régiót.

Miért ne menj oda? Terrorfenyegetettség, háború, halál.

Algéria

Algéria lenyűgöző ország, bár a terrorizmus fenyegetése nagy. Ha mégsem tudsz ellenállni az országnak, akkor először tájékozódj a konzulátusnál, a jelenlegi állapotokról. Viszont Algérián belül Líbia és Tunézia vonzáskörzetének 100 kilométeres szakaszában tilos turistáskodni. Szintén nem ajánlott Tamanrasset városa és a Tindouf városa 100 kilométeres körzetében és Mali és Niger határáról 450 kilométerre.

Miért ne menj oda? A magas terrorfenyegetettség nem túl csalogató.

Honduras

Ha a veszélyes úti célokról van szó, Honduras is a toplisták élén van. Ugyan itt nem a terrorveszély a fő ok, amiért nem ajánlják, hanem a fegyveres összecsapások, és a rossz közbiztonság. A gyönyörű városban a legmagasabb az emberölések száma, és az egészségügyi ellátás rossz állapotának köszönhetően, az életveszélyes fertőzések is gyakorta innen indulnak, például a malária vagy épp a Dengue-láz.

Miért ne menj oda? Rossz közbiztonság, emberölés, fertőzésveszély.

Irak

A terrorizmus és az emberrablás itt is komoly veszélyt jelent. Ezen kívül nem ritka, hogy az álig felfegyverzett tolvajok fényes nappal ellopják az ember autóját.

Az Egyesült Államok állampolgárjaival szembeni fenyegetések továbbra is fennállnak, ezért a legjobb, ha elkerülik az országot. Ninewah tartomány, az Anbar tartomány, a Salah-Al-Din tartomány, a Tam'mim (Kirkuk) és a Diyala tartomány nem ajánlott turizmus szempontjából.

Miért ne menj oda? Magas a terrorfenyegetettség, és az emberrablások aránya.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)