Jump to content

A balatoni Görög falu, amit kihagyni vétek

2018. 06. 28. 14:50

Az eredetileg mediterrán stílusban épült „falu”, görögös, külföldi érzést keltő mivoltát mára elvesztette, s helyette buliközponttá nőtte ki magát. Van ebben egy kicsi jó és kicsi rossz is, de egy biztos, ha Füreden jár, feltétlenül látogasson el a Görög (buli) faluba.

A Balaton partján fekvő héthektáros mediterrán stílusú terület mára inkább idézi Medulint, mintsem a fehérre meszelt falú görög városokat.

A Görög falu egészen az építkezést követő pár évben jól működött, a környékbelieket és turistákat egyaránt vonzotta az üde színfolt, ami egy kicsit kirítt a megszokott épületesztétikából. A kétezres években azonban új tulajdonoshoz került, és a mediterrán hangulatot felváltotta a szórakoztatást, bulizást, vendéglátást kiszolgáló berendezkedés. A fehér falak narancssárgába borultak, és az éjszakai tücsökciripelést felváltotta az club zene. Éttermek, bárok, szórakozóhelyek nyíltak és a fiatalság és bulizni vágyók szép számban képviseltették magukat minden esete. Ez így ment egészen a 2010-es évekig, amikor ismét hanyatló széria következett.

A valaha Görög faluként híressé vált balatonfüredi terület 2012-ben Sun City néven nyitott újra és ismét a bulizást, szórakoztatást tűzte ki céljául, annyit módosítva a dolgon, hogy az éjszakai élet felvirágozatása mellett, a nappali programokat is színesebbé tették.

Kár egy kicsit a Görög faluként elhíresült klasszikus, fehérre meszelt, nyugodt városkáért, hiszen kicsit elkalauzolt mindenkit egy másik dimenzióba úgy, hogy az országhatárt sem kellett átlépni.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)