Jump to content

Mennyire biztonságos a terhesség alatti nyaralás?

2018. 08. 16. 16:00

Egyrészt öröm, másrészt stresszel teli időszak a babavárás. A terhesség tervezésétől kezdve a baba megérkezéséig azonban sok idő eltelik, miközben pihenésre, kikapcsolódásra is szükség van. Hogy mennyire biztonságos a terhesség alatti nyaralás, az kiderül a Fox News cikkéből.

Ez attól függ, hova szeretne nyaralni menni, terhesség idején ugyanis számos tényezőt figyelembe kell venni a vakáció megszervezésekor. Amennyiben repülővel utazik, milyen hosszú ideig tart a repülés? A célország tartogat-e bármilyen egészségügyi kockázatot? Vészhelyzet esetén milyen a terület orvosi ellátottsága? 

A világon nagyon sok helyen nagy problémát okoz a baktériumok miatti ételszennyeződés, ennek tökéletes példája a szalmonella fertőzés. A mosatlan gyümölcsök és zöldségek hasi görcsöket okozhatnak. Óvakodjon a nyers haltól is. 

Az ételmérgezés a terhes nőknél különösen azért veszélyes, mert a vele járó súlyos hasmenés akár kiszáradást is okozhat, ami méhösszehúzódást, s ezzel együtt akár koraszülést is okozhat. 

A szakértők szerint amennyiben nem veszélyeztetett terhes valaki és nem hosszú repülőútra készül, menjen nyugodtan nyaralni, de az étkezésére nagyon figyeljen oda. 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;orientpress | Kép: pixabay.com)