Jump to content

Jeges bungalók fűtött hotelszobák helyett

2018. 12. 10. 16:15

A véghajrá előtt ki ne akarna elvonulni a világ zajától egy kicsit? Összegyűjtöttünk 3 jégből készült szállást, amire még Havas John se mondana nemet. Elérhető ár, néhány órás tás és egy életre szóló élmény. Na, még mindig télből a nyárba vágysz?

Persze annak is megvan a hangulata, ha az ember mínusz tízben ül fel a repülőre Ferihegyen, majd plusz húszban lekecmereg a gépről Gran Canarian, de nem kell mindig az árral úszni, ha ellene sokkal izgalmasabb!

Egy szó, mint száz. A téli búvóhelyek is elképesztő élményekkel ruházhatnak fel, és éppenséggel az érintetlen havas táj, a gleccserek és a hófödte hegycsúcsok is igencsak magávalragadóak tudnak ám lenni. Íme, a legek listája.

Icehotel - Jukkasjärvi, Svédország

Már a nevében benne van, hogy mire számíthatunk. Az északi-svédországi tavak és dombok rejtekében található jéghotel, minden télen teljesen megújul, az alapanyagot pedig a közeli Torne-folyó hava és jege adja.

A -5 és -8 ° C közötti hőmérsékletű, egyedi tematikájú szobákban, a berendezést a kézzel készítették, méghozzá a legnemesebb művészek a világ minden tájáról.

Azonban mégsem borzongató élmény a jégágyon felmelegedni, amit a rénszarvasbőrből készített thermo takaróknak köszönhető. A frissítő alvás után a vendégek gazdag és bőséges reggelivel kezdhetik a napot, mielőtt a szaunába, a pezsgőfürdőbe vagy a jeges fürdőbe megmártóznának.

Az aktív kikapcsolódókat kutyaszán, rénszarvas les, és motoros túrák várják.

Fotó: flickr.com/bjaglin

Sorrisniva Igloo Hotel - Alta, Norvégia

Az Alta folyó mentén, 20 kilométerre Alta városközpontjától, a Sorrisniva Igloo Hotel lenyűgöző, 2000 négyzetméteres látványvilága terül elénk. Az első „téglától” az utolsóig jégből és hóból épület szálláshelyet minden évben újra felépítik a már említett alapanyagokból.

A szobákban általánosságban -4 és -7 ° C fok van, a kellemes alvást pedig itt is rénszarvasbőrrel és speciális, meleg thermo alvózsákokkal teszik lehetővé.

A jeges művészet itt is megelevenedik: bármerre is téved az ember szeme, mindenhol jégszobrok, jégfaragások találhatók.

Blacksheep village Igloo La Plagne - La Plagne, Franciaország

Az ötletes fantázianévvel ellátott szállás kiváló választás azoknak, akik szívesen eltöltenének néhány éjszakát egy igluban.

A La Plagne településen, a Belle Plagne és a Bergerie sífelvonók közelében számos szabadidős tevékenységnek hódolhatnak napközben az érdeklődők, így garantáltan kimaxolható az éves télélmény.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: flickr.com/bjaglin)