Jump to content

3 jel, amiből azonnal észreveszed, ha ágyipoloskás a hotelszoba

2019. 02. 18. 15:45

Az ágyipoloska alattomos kis jószág, és bizony a legtisztább vendégágyakba is beeszi magát. Épp ezért, nem árt árgus szemmel átvizsgálni a hotelszobát, mielőtt kényelmesen elnyúlunk az ágyon.

Sajnos elkerülhetetlen sok esetben, hogy az ember szembe találja magát olyan élőlényekkel, amelyekkel a legkevésbé sem tervezi együtt tölteni a nyaralását. Ezutóbbi kategóriába tartozik az ágyi poloska is, ami gyakoribb vendég a hotelekben, mint kellene.

Kártékony kis vérszívó

Az ágyi poloska ugyanúgy megtámadhatja az ötcsillagos luxus szállót, mint a legolcsóbb belvárosi motelt. Számára ugyanis egyetlen dolog a lényeg, mégpedig az emberi vér. Hurcolni egyik helyről a másikra igen egyszerű, észrevenni viszont annál inkább nehézkes.

Felfedezése öt lépésben

Az ágyi poloskák mesterei a rejtőzködésnek. Csak akkor jönnek elő, ha éjszaka van, és az ember testhőjét érzékelve közelednek. Épp ezért nagyon nehéz szabad szemmel kiszúrni őket, azonban az ágykereten és a matracon hagynak egy-két árulkodó jelet.

Mindenekelőtt, első lépésként távolítsd el az ágyneműt, és alaposan nézd meg apró, barnás kis levedlett bőrök után kutatva. Ezek elég kicsik, így tényleg alaposan bele kell mélyedni az átbogarászásába.

A második lépés ezután a matrac, aminek főként az oldalát érdemes szemügyre venni, illetve a sarkokat. Az ágyi poloskák a repedések mentén bújnak meg a matrac rostjai közt, így ott kell keresni a besurranókat.

Harmadikként pedig jöhet az ágykeret. Itt a jellegzetes édeskés szag az árulkodó, valamint a krémszínű vagy fehéres peték, esetleg fekete pöttyök, azaz az ürülékük. Az ágykeretnél szintén a sarkokat érdemes átfürkészni.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)