Jump to content

Európa legolcsóbb 3 úti célja, mert az olcsó húsnak nem mindig híg a leve!

2019. 04. 29. 15:05

Külföldre utaznál, de nem akarsz egy kisebb vagyont otthagyni? A költséghatékony utazás titka, hogy hova mész, és mikor. Európa is tartogat filléres úti célokat, csak jól kell időzíteni.

Megtervezni egy külföldi utazást, márt magában is kihívás. A repülőjegyek, a poggyász, a szállás, a transzfer, és akkor még a látnivalók felkutatása is külön művelet, aminek végeztére, az embernek már a kedve is elmegy az utazástól. Nem véletlen, hogy ezeket inkább a lehető legegyszerűbben intéztetjük, ami bizony már dob az úti költségen. Viszont, ha jókor vagyunk jó időben, még az ügyintéztetéssel együtt is jó bizniszt csinálhatunk.

Stockholm

Legolcsóbb hónap: július

Kiknek ajánlott? Egyedül utazóknak

A város izgalmas kávézókultúrája már megér egy misét, nem beszélve a Stockholmi Királyi Palotáról, Drottningholmról, a Nobel-múzeumról vagy épp a Skansenről. A gasztronómiai és történelmi sétákon túl nem át a halászokat is közelebbről szemügyre venni, ugyanis a tengerparton a legfinomabb halételeket kóstolhatod.

Ideális júliusban foglalni, mert akkor közel 16 százalékot spórolhatunk meg, kirándulást illetően. Az ezt követő időszak már csúcsszezonnak számít, ami skandináv város árain meg is látszik.

Positano

Legolcsóbb hónap: június

Kiknek ajánlott? Pároknak

Positano Olaszország Campania régiójában található. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének. Egy szurdokvölgyben fekszik, ahonnan a tengerpart könnyen megközelíthető, és elképesztő látványt nyújt.

Azért érdemes júniusban menni, mert nem kell hozzá bankot robbantani, mégis luxus ellátásban és kikapcsolódásban lehet részünk. Egy hónappal később, már jócskán felmennek az árak.

Dubrovnik

Legolcsóbb hónap: június

Kiknek ajánlott? Családoknak

Közel van, szép, és minden négyzetkilométere izgalmakat tartogat. Fedezd fel a 19 szobás Pučić-palotát, mártózza a város egyik gyönyörű strandján, és sétálj a középkori erőd falánál naplementekor. A történelem és a romantika színtere a horvát város, ami egyébként a Game of Thrones-ban i feltűnik.

Érdemes júniusban foglalni, mert az még az előszezonnak számít, és komoly tízezreket hagyhat a zsebben. Költséghatékony, szép és igényes szállásokat találhatunk június közepén is, akár egy hétre száz-százötvenezer forint körüli összegért.

Bármerre is vigyen utad, érdemes az adott régió szezon előtti vagy utáni időszakát kifogni, mert akkor lényegesen sokat spórolhatunk az utazáson, és akár a megtakarított pénzből, még több napon át élvezhetjük a külföld varázslatos hangulatát.

 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)