Jump to content

Személyi nélkül check-inelni? Van rá megoldás!

2019. 12. 12. 16:06

Először is ne ess pánikba, másodszor pedig van rá megoldás, anélkül, hogy lekésnéd a géped.

Vakációnak nevezzük, de valójában kemény munka kijutni az országból, már csak azért is, mert sokszor a pakolás, iratok és egyéb reptéri nehézségek közepette hamar elveszünk.

Kapuk és csekkolás

Ha már a pakolási nehézségeken túl vagyunk, és az idegösszeroppanás is elkerült, akkor jó úton haladunk, és jöhet a reptér. A reptéren a szokásos procedúra veszi kezdetét, ami már magában is elég megterhelő. S mire a végére érnénk, kezdhetjük az előröl, főleg, ha otthon maradt egy személyigazolványunk.

Mielőtt még lemondanád a géped, és új járatot kerítenél, a Reader’s Digest összegyűjtötte, mi az, amit tehetünk a saját érdekünkben.

A reptér hivatalos munkatársa egy személyazonosság-igazolási eljárást kezdeményezhet, amivel igazolhatjuk magunkat, megspórolva egy utat haza. A folyamat során gyakorlatilag az összes adatunkat, mint a nevet, az aktuális címet és egyéb személyi adatokat kérik majd el, hogy megerősítsék a személyazonosságunkat.

Ha a személyazonosságot megerősítésre került, akkor tovább haladhatsz a következő check pontra. Valószínűleg egy teljes testet fémdetektoros átvizsgáláson is át kell esned, de ez csekély ár a személyi nélküli repülésre.

Egyébként a folyamat sokkal gyorsabb és könnyebb, ha valamilyen fénykép vagy fotó rendelkezésre áll az azonosításhoz, sőt a bankkártya is nagy segítségre lehet. Viszont ezzel nem lehet megúszni az útlevél beszerzését, mert ez csak az EU-s országokba jelenthet bejutást.

Azonban nem érdemes erre építeni az utazást, jobb ha mindig nálunk van minden személyes irat, viszont ha minden kötél szakad, ezt is meg lehet próbálni.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)