Jump to content

Kapszula hotelek a Japántól Oroszországig

2019. 12. 16. 09:05

A kisméretű, tágasnak alig mondható, ám kifejezetten hangulatos szobák fő lelőhelye Kína és Japán. Ám ha a távol-keleti utazást most kihagynánk, és csak a szomszédba ugranánk át kipróbálni, milyen egy kapszula hotelben megszállni, sőt azt is eláruljuk, melyik hármat csekkold le.  

A kapszula hotelek iránti kereslet az elmúlt években egyre növekszik, és nem csak a turisták oldaláról. Egyre több ilyen jellegű hotel létesül, és már nem csak Kína vonzáskörzetében, hanem Európában is találkozhatunk kapszula hotelekkel. Noha virágkoruk nálunk még messze van, az élményt nem szabad kihagyni, így ha utazni készülsz, szállj meg egy kapszulában, és éld át az általuk nyújtott különleges atmoszférát. Sőt, azt is eláruljuk, hol próbáld ki mindenképpen.

Tokió, Japán

A kapszula hotel őshazájában profi szintre fejlesztették ezt a fajta szállástípust. A város telis tele van a stílusos, megfizethető és különleges élményt nyújtó kapszula hotelekkel. Nagy előnyök, hogy rengeteg pénzt lehet velük spórolni, ráadásul teljesen autentikus hangulatban töltheti az ember a pihenését.

Ha kirándulást vagy nyaralást tervezel Japánba, mindenképp próbáld ki a kapszula hotelek bármelyikét, csekkold le Harajuku szűk kis utcáit, és falatozz valamelyik Michelin-csillagos étteremben.

Hol szállj meg? Például a Capsule Hotel Anshin Oyado Shinjukuban, ami Tokió szívében található, két percre a JR Shinjuku megállótól és 10 perc sétára a Shinjuku Gyoen National Gardentől. Masszázs székek, szauna, jakuzzi és minden földi jó várja a vendégeket.

Sydney, Ausztrália

Ausztrália a legújabb, hogy csatlakozzon a kapszula hotel trendhez, mivel az első japán ihletésű kapszula hotel idén indított. Legyen szó akár városnézésről, vásárlásról vagy a szörfözésről, Sydney tökéletes célpont. Éjjel-nappal tartogat felfedezni valókat, ráadásul a kapszula hotel izgalmait is kipróbálhatod egy kicsit „nyugatibb” formátumban.

Ausztrália nem rég csatlakozott a kapszula hotel trendbe. Az első japán ihletésű hotelt idén húzták fel és nyitották meg a nagyközönség előtt.

Hol szállj meg? A  The Pod  nevezetű hotel Sydney központjában található a Sydney Central Business Districten, mindössze 10 perc sétára a Central Train Stationtől.

Minden kapszula tartamaz egy nagy egyszemélyes ágyat, egy olvasólámát, légkondicionálót, valamint közös fürdőszobát, konyhát és közös társalgót.

Moszkva, Oroszország

A művészet, történelem és kultúra tükrében Moszkva lenyűgözően fest. Látogasd meg elsők között a Kremlt, a Vörös teret, és re és a Szent Bazil Katedrálist, majd fedezd fel a múzeumokat, és merülj el az ország ikonikus történelmében. A főváros a világ egyik legkiválóbb művészetének ad otthont, ezért semmiképp ne hagyd ki a Bolshoi Színház balettelőadásait. Ami pedig a szállást illeti, már Oroszországban is található kapszula hotel.

Hol szállj meg? Az InterQUBE Chistye Prudy-ban, ami alig néhány méterre található a Chistoprudny Boulevardtól és a Sovremennik Színháztól. A legközelebbi éttermek és kávézók 5 perc sétára vannak.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)