Jump to content

Három titkos európai város, ami szinte lemaradt a térképről!

2020. 04. 20. 15:05

Középkori templomok, macskaköves utcák, és végtelen olajfaligetek: alig ismert európai városok, amelyek páratlan szépséggel, izgalmas felfedeznivalókkal, és turistamentes pillanatokkal várják az oda utazót.

Unod már a turistákkal telezsúfolt látványosságokat? A mindenhol kattogó fényképező hangját? A természet lágy ölén hangosan masírozó nyugalomgyilkost? Akkor ezek az úti célok neked lettek kitalálva, ugyanis alig ismertek, mégis pompás látvánnyal és élménnyel kecsegtetnek.

Giornico, Svájc

Az apró település különlegességét és szépségét az adja, hogy egy megállt az idő. Valahogy térben, időben, korban megragadt a legjobb pillanatában és egy XIV. századi város képét adja vissza. Viszont alig 40 kilométerre található tőle Ascona és Locarno a két „wellness város” így a kellemeset a hasznossal elv mentén, napközben élvezhetjük a városka adta időtlenséget, míg este felpezsdülhetünk a finom koktélok, és jakuzzik tömkelegében.

Giornicoban nincs hotel, ami egyben azt is személteti, hogy tényleg háborítatlan nyugalmat áraszt, ám a közelben található Asconában van, a Hotel Giardino, ahol egy kétágyas szoba 400 dollártól foglalható.

Bolgheri, Olaszország

Két hatalmas előnye is van Bolgheri-nek: relatíve közel van hozzánk, és megadja mindazt, amire egy antiszociális kalandor vágyik. Izgalmat, gyönyörű tájat, természet közeliséget, időtlenséget.

Már a Bolgheri-hez vezető Via dei Cipressi út is különleges látványt nyújt. A négy kilométer hosszú út mentén 2500 darab ciprusfa fan ültetve, amelyek a dél toszkánai Maremma bortermő szőlőültetvényeit óvják az út porától.

A városba érve érdemes megállni a Caffé della Posta-nál, ahol a legrégebb óta termő szőlőből készült bor kóstolhatják meg a vendégek. Megszállni a közeli Bibbona, Relais Sant'Elena-ban lehet, ahol kandallós szobák, és baldachinos ágyak várják a vándorokat, csak amolyan korhű atmoszférával.

Staufen im Breisgau, Németország

Staufen im Breisgau település Németországban, azon belül Baden-Württembergben található. Mindössze 7715 fő lakja, úgyhogy nagy tömegre itt sem kell számítani.

A Fekete-erdő szélén található település ideális célpont, ha az ember visszavonulna a világ zajától egy finom bor társaságában. A teraszos szőlőültetvények és a természet közelsége gyönyörű panoráma képet fest, ha pedig a természet mustrálása már unalmassá válna, a belváros is tartogat izgalmakat.

A fő út pasztellszínű házai körülövezik a piacot, ami a gótikus idők lenyomatát őrzi magán. Szabadtéri borozók, vásárfiák és kulináris élvezetek várják az odalátogatót.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)