Jump to content

Bőrönd, ami kismotorként funkcionál?

2020. 06. 11. 09:05

Nos, létezik. Modobag néven fut, és garantáltan leesik az állad, ha megnézed miként lehet húzni, pontosabban vezetni a cuccokkal teli táskát.

A világ első vezethető bőröndje”- olvasható a termék weboldalán, ahonnan akár rendelni is lehet potom 1295 dollárért, átszámítva kb. olyan 356 700 forintért. Mi ez a pénz a kényelemért, és a cipekedésmentes utazásért. Sőt, ezzel a reptéri transzfer és a taxi is kiváltható, így néhány év alatt vissza is jön a befektetett pénz. Na jó, a viccet félre téve, tényleg nagyon drága. De ennek ellenére, van keletje világszerte.

A Modobag előtt valóban nem létezett olyan bőrönd, amibe minden elfér, nem kell húzni, sem megszakadni a súlyától, hanem rápattanva, szép komótosan keresztül szelhetjük a terminált. A bőrönd alapjaiban változtatta meg a világutazók életét, már persze csak azért, aki beszerzett egyet belőle.

A projekt tervezői az indiegogon gyűjtötte a felajánlásokat a motorizált bőrönd elkészítéséhez. A szükséges összes pedig hamar összegyűlt, a célnak kitűzött pénzmennyiség 656 szorosa érkezett a fejlesztőkhöz.

Az összegyűlt forintokból hamar megszületett az első prototípus, ami osztatlan sikert aratott, így elkezdődött a sorozatgyártása is. A vezethető bőröndöt kényelmesen meg lehet ülni, és stabilan lehet vele manőverezni, de ha kedvünk úgy tartja, természetesen húzhatjuk is. Egyébként van rajta két usb bemenet, töltés visszajelző, ki-és bekapcsológomb. A tervezők szerint háromszor gyorsabban oda lehet érni vele bárhova, mint gyalog. 

A rendszeresen utazóknak lehet, hogy megéri rá beruházni, de amúgy még mindig az úri luxus kategóriájába tartozik a dolog.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)