Jump to content

Elbújna a világ elől? Irány Eger, és a Szent István Hotel

2015. 05. 21. 16:00

Hangulatos és kellemes kikapcsolódást nyújt minden megfáradt utazó számára, az Eger legeldugottabb pontján található Szent István wellness szálloda.

A Szent István Hotelben mindközül az a legjobb, hogy tényleg semmi nincs körülötte, ami megzavarhatná az ember nyugalmát. A szálláshely Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye által világhírűvé vált egri vár fölött, a belvárostól 15 percre, egy 6000m2-es parkosított zöld területen fekszik. A legközelebbi étteremig vagy kisboltig is jócskán kell sétálni, így nincs állandó hangzavar, vagy autóforgalom.

A szálloda nem az a hagyományos. A vendégek több ház közül választhatnak, melyekben több apartman és szoba található. A lakosztályok teljes mértékben elkülönülnek, épp ezért mindegyikhez külön bejárat tartozik. A kibérelt miniházban fürdő – méghozzá igényes, és nagyon tiszta! – és egy viszonylag tágas háló/nappali helység található. Tv, hűtő, WiFi, törölköző, tusfürdő, bekészített poharak kivétel nélkül a berendezés részét képzik.

A hotel 5 épületből áll, melyből 3 van kialakítva szálláshelynek. A másik két épületben található az étterem –ez egy teljes külön épületet kapott -, a recepció, egy bár és a wellness rész. A hely különlegessége, hogy az épületeket földalatti folyosók és borospincék kötik össze. A földalatti folyosók találkozása egy étterem és bár, ami nagyon hangulatos berendezést kapott.

A beltéri wellness részleg nem rossz, habár pici. Egy úszómedence, egy jakuzzi, infra- és finn szauna, illetve egy elkülönített romantikázásra berendezett jakuzzi kapott helyet. A kültéri wellnesshez egy medence és egy gyerekpancsoló tartozik.

Az étterem hangulatos, és az ételek finomak. Bőséges a választék és a legjobb, hogy tényleg friss árut pakolnak ki a reggelihez, nem a másnapról megmaradtat. Szerencsére fel vannak készülve ételintoleranciások fogadására is, így nem probléma a laktóz- vagy gluténmentes étrend biztosítása sem.

(A kép forrása: http://static.szallasoutlet.hu/)