Jump to content

Mit takar a SPA rövidítés?

2015. 09. 04. 16:00

SPA szolgáltatásokat kínáló helyekkel, országszerte találkozhatunk utazásaink során. Sokan viszont nem tudják, mit is jelent a fogalom és gyakorta összetévesztik a wellness vagy a gyógyfürdőben való ücsörgés képével, helytelenül. Legyen tudatos utazó és ismerje meg a SPA világ rejtelmeit.

A "Spa" kifejezés egy latin kifejezésből a: "sanus per aquam" ered, ami azt jelenti "víz által nyert egészség".

A spa termékek valójában olyan kozmetikumok, melyek a vizek természetes erejét használják a fiatalság megőrzéséhez és a testregenerációhoz. Egy komplett spa kezelés során nemcsak bőrünk nyeri vissza feszességét, rugalmasságát, hanem az egész testünket nyugtatja, regenerálja.

  • A spa szolgáltatásokat nyújtó szállodák, hotelek csak az e célra kifejlesztett különleges testápolókat, tusfürdőket, ampullákat, test- és arcradírokat, krémeket használhatják a szolgáltatást igénybevevők kezelése során. Spa kezelés során igényelhető készítmények:
  • A testápolók: Hatóanyagokban gazdagok, gyors felszívódásúak. Funkciójuk a bőrfeszesítés
  • Tusfürdők: A spa tusfürdők szappanmentesek, jelentősen csökkentik bő vízhiányát, és már tusolás közben feszesítenek.
  • Arcradírok: A benne található finomra őrölt tengeri kivonatok megszabadítják az aarcot a szennyeződésektől, miközben élénkítik, feszesítik, hidratálják azt.
  • Spa testradírok: Durvábbak a megszokott szemcséjű testradíroknál. Használatukkal könnyedén eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket. A tengeri sóból elegendő kis mennyiség bőrünk tisztításához.
  • Ampullák:Nagy mennyiségű, tiszta, tengeri hatóanyagokat tartalmaznak, melyek pillanatok alatt rugalmassá varázsolják, és energiával töltik fel bőrünket.
  • Szempárnácskák:Tengeri összetevőkkel átitatott párnácskák. Megszüntetik a szemünk alatti karikákat, nyugtatják, simítják a szemkörnyéki érzékeny bőrt.
  • Testpermetek: A tengeri aromákat tartalmazó spa testpermetek relaxáló, pihentető hatást váltanak ki, javítják a bőr tónusát, selymessé teszik bőrünket

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: Forrás: vakaciozzunk.hu/ feelingcenter.hu)