Jump to content

Fáradtan termálfürdőzni? Ne tedd!

2015. 09. 18. 12:30

A csalogatóan gőzölgő, kellemesen meleg gyógyvízben való ücsörgés, nem biztos, hogy a legjobb feltöltődés a szervezeted számára, főleg, ha kimerülten, álmoksásan teszed mindezt. A miértre a válasz a test termálvízre adott reakciójában keresendő.

A termálvíz gyógy- és relaxációs hatása megkérdőjelezhetetlen, de fontos, hogy csak kipihenten és fitten válasszuk, máskülönben kimerülten, rossz közérzettel távozik az ember.

Valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy fáradtan belemerülve a habos, forró kádfürdőbe, legszívesebben elaludna menten. A helyzet ehhez hasonló, csak még intenzívebb a termálvíz esetén.

A hirtelen lecsapó kimerültség oka, hogy a szervezet a tartós 37-38°Celsius fok feletti hőmérsékletben „eltompul”. Ez az erek kitágulásának és a vérkeringés megváltozásának köszönhető. Ezért lehetséges az, hogyha valaki fáradtan, túlterhelt szervezette mártózik egyet a forró gyógyvízben, nemhogy frissebben, valósággal kimerülten távozik.

A fent említettek mellett érdemes azt is számításba venni ilyenkor (is), hogyha az ember alacsony- vagy magasvérnyomás-betegségben szenved nem ajánlatos fürdőznie, mert a meleg víz szapora szívverést, ellenkező esetben pedig ájulást is okozhat.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: biteg.it)