Jump to content

Wellness italok, hol rejtőztök?

2016. 04. 13. 12:30

A drágább árfekvésű szállodákban is alig akad olyan bár, ahol elkészítik eme üdítő nedűt. Bár ez inkább annak tudható be, hogy sokan nem tudnak a létezéséről, így nem is igénylik azt.

A drágább árfekvésű szállodákban is alig akad olyan bár, ahol elkészítik eme üdítő nedűt. Bár ez inkább annak tudható be, hogy sokan nem tudnak a létezéséről, így nem is igénylik azt.

A wellness ital szorosan kapcsolódik a már nevében is szereplő wellness életélményhez, vagyis a szervezet rekreációját és feltöltését hivatott elősegíteni. A szépségital a test vitamin és ásványi anyag háztartását hozza egyensúlyba, emellett pedig a méregtelenítésért is felel.

Az alapvető hozzávalók között egzotikus gyümölcsök, fűszerek és tejtermékek szerepelnek, hiszen ezek elsődleges forrásai a szükséges tápanyagoknak. Alább két wellness receptje, ha már a hotelekből az esetek 90%-ában fellelhetetlen.

Szépségital kókusszal és sárgabarackkal.
Hozzávalók:

  • 5 db szép nagy sárgabarack, 5 dl friss ananászlé, 2 kiskanál kókuszkrém, 1 evőkanál kókuszreszelék, 8 dl szójatej.

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, az apró darabokra vágjuk. Egy villával összetörjük és összekeverjük az ananász lével. A kókuszkrémet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a szójatejjel és hozzáadjuk a barackpüréhez. Ez a koktél magas karotin tartalma miatt bársonyossá varázsolja a bőrt.

Happy élénkítő koktél
Hozzávalók:

  • 3 mandula, 3 brazildió, 1 banán, 15 dl hideg kefir, 1 tk. reszelt keserű csokoládé, 1 csipet fahéj.

A mandulát, a brazildiót apró darabokra vágjuk. A banánt meghámozzuk, pürésítjük és összekeverjük a hideg kefirrel. Hozzáadjuk a tört diót a reszelt csokit, és egy kis fahéjjal ízesítjük. Az egész koktélt pohárba töltjük és lehűtve reszelt csokoládéval díszítve kínáljuk. A fahéjban levő illóolajok elűzik a fáradtságot és élénkítő hatással van ránk.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: wellnesshotel-balaton.com Forrás: vakaciozzunk.hu/ noinetcafe.hu)