Jump to content

Szaunázni fürdőruhában vagy szaunalepedőben hatásosabb?

2016. 06. 21. 16:04

A wellnessezés egyik kihagyhatatlan állomása a szauna, ami máris egy örök kérdést vet fel: fürdőruhában vagy nélküle merüljünk el a gőzfürdőben?

A hazai szaunakultúra változatossága a legtöbb wellness központban tetten érhető, ugyanis bizonyos komplexumokban előírás a fürdőruha viselete, míg másol a teljes pőreség a belépés feltétele. Előbbi és utóbbi is rendelkezik magyarázattal.

A fürdőruha viseletét inkább „erkölcsi” okokból szokták előírni főként a családokra való tekintettel pedig, egészségügyi okokból egyáltalán nem javallott szaunázás közben viselni, ugyanis a műszálas anyagokból 65°C felett káros anyagok oldódnak ki.

Itthon ennek fényében még mindig inkább a fürdőruhás szaunázás van divatban, és csak a kevésbé szégyenlősek mernek beülni egy pihentető gőzölésre meztelenül. Utóbbi pedig sokkal hatékonybab és egészségesebb, mert a kiizzadt méreganyagokat semmi nem szívja be, és vérkeringés is még jobban felpezsdül, hiszen nincs, ami útját állja a szabad vérkeringésnek.

Bármelyiket is válaszd fontos, hogy mindig teríts a fenék és láb alá is textilt, mert ezzel elkerülhetővé válnak a kellemetlen fertőzések.

Ami az ideális szaunázást illeti, egy nap maximum háromszor ajánlatos 15 perces intervallumokra lebontva. A szervezet pihentetését is szem előtt kell tartani, mert legalább fél-egy órát jelent a két szaunázás között. A szaunázást mindig zuhanyzással zárd, mert így megtisztítod a bőr felszínére került méreganyagoktól.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: outsideonline.com)