Jump to content

Az idei év wellness trendjei megreformálják azt

2016. 07. 25. 09:09

Aki kikapcsolódni indul és a wellness nyújtotta kényeztetést választja általánosságban masszázs, fürdőzés, szauna, és különféle kozmetikai kezelések közül választhat, illetve választhatott, legalábbis eddig. Az idei év számos meglepetést tartogat a wellness szerelmeseinek, hála az új trendeknek!

 

Attól nem kell tartani, hogy a klasszikus wellness szolgáltatások háttérbe szorulnának, de érdemes kipróbálni az új irányzatokat, melyek teljes felfrissülést nyújtanak izgalmas módon.

Az év egyik legújabb kedvence a body wrapping azaz testtekercselés, ami hatékony karcsúsító testkezelés, mely során vérbőséget okozó krémet masszíroznak a testünkbe, majd egy speciális kompressziós fóliába tekernek. Ez egyfajta instant szauna hatást kelt, aminek hatására a kötőszöveteink feszesebbé válnak, gyorsul a nyirokkeringésünk és a zsíranyagcserénk, valamint segítségével látványosan csökkenthető a narancsbőr is.

Szintén újszerűnek számít a balneoterápia, ami a termálvíz jótékony hatását hasznosítja fel. Gyakorlatilag a gyógyvizes kezeléseket, a gyógytornát, a szénsavas fürdőket, az iszapkezeléseket, az inhalálást és a különböző ivókúrákat is magába foglalja.

A sort a köpölyözés zárja, ami látszatra és érzésre is igen különös kezelést jelent. Egy üvegharang segítségével vákuumot hoznak létre a bőr felületén, melynek köszönhetően felpezsdül a vér- és nyirokkeringés, illetve javul a kötőszövet oxigénellátása és anyagcseréje. Így megszabadulhatunk a szöveteinkben felgyülemlett méreganyagoktól.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
Forrás: vakaaciozzunk.hu/ otvenentul.hu | Kép: covingtontravel.com