Jump to content

Gyógyító illóolajok

2016. 11. 07. 16:05

Az illóolajok nyugtató, légfrissítő hatása mindenki számára ismert, azonban egyes olajok ennél sokkal komplexebb megoldást nyújthatnak a problémáinkra.

Tipikus emberi tulajdonság, hogy sokszor sóvárgunk azután, ami másoknak viszont megadatott. Nem is sejtené, de az irigység hátterében gyakran önbizalomhiány áll. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a jázminolajat. A Jázminolaj ugyanis erősíti az Önmagunkba vetett hitet. Kamillával és vaníliával vegyítve kiűzi a bennünk felbukkanó irigységet.

A Neroli (Narancsvirág) illóolaj tökéletes gyógyír a szorongásra és egyéb lelki jellegű problémára. Nincs olyan ember, akit ne fogna el az izgalommal társuló szorongató érzés egy-egy nehezebb nap, vagy egy munkahelyi megmérettetés esetén. Ezen kívül segítséget nyújt a pánikrohamok, a hisztéria vagy a sokk enyhítésében is. Nem csak lelki problémákra ajánlott, de a bőrünket is ápolhatjuk vele. Elősegíti az új bőrsejtek regenerálódását és megfiatalítja a száraz, érzékeny bőrt. Továbbá, görcsoldó hatása révén enyhíti a belek izmainak merevségét, nyugtató tulajdonsága pedig lecsillapítja a hasmenés és a vele járó szorongást.

A neroliolajat bazsalikommal vegyítve ajánlott használni, ugyanis a bazsalikom szintén nyugtató hatással van az emberi szervezetre.

 

 

(Forrás: biokalauz.hu;szeniormagazin.hu;vakaciozzunk.hu | Kép: eattheweeds.com)