Jump to content

Valami különlegesre vágynál? Próbáld ki a csokimasszázst!

2017. 05. 11. 09:00

Kleopátra tejben, a mai kor embere pedig csokiban fürdik. Az első hallásra meglepő kezelés elnyerte tetszését az embereknek, ugyanis egyre többen választják felfrissülésként a csokoládé masszázst.

Ha csokiról van szó mindenkinek egy dolog biztosan eszébe juthat: finom. Ezen felül sokan tudják, hogy a szervezet számára egészséges egy bizonyos mértékig, boldogsághormont termel, és laktató is.

Viszont nem csak belsőleg de külsőleg is jót tesz. Olyan vízben oldódó vitaminok vannak benne, mint a B1-, B2- és B3-vitamin, valamint vasban is rendkívül gazdag. Létfontosságú tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek megóvják a bőrt. Épp ezért ajánlják sokan ezt a fajta masszázst. Az összes eddig bemutatott masszázs közül, a csoki masszázst tartják a leginkább anti-stressz – és rosszkedv űző hatásúnak. A szakértők azt mondják, első sorban a lélekre hat.

A masszázs célja..

A masszázs célja, hogy a csokoládéban található jótékony anyagokat a lehető leghatékonyabban a szervezetbe juttassák a masszázstechnikák segítségével. A kezelés hason fekve kezdődik, menete megegyezik a többi olajos masszázséval, annyi különbséggel, hogy felmelegített masszázsolaj helyett, csokoládét használnak.

A kezelés menete...
A kezelés során, a masszőr alaposan átmasszírozza az egész testet, és a csokoládés krémet 20-30 percig a bőrön hagyja, bőrünket befóliázza, így a szervezetünk és bőrünk számára jótékony anyagok könnyedén felszívódhatnak. A masszázs időtartama 60 perc. A csokoládémasszázs azon túl, hogy lelkileg feltölt, és kikapcsol, a rettegett narancsbőrrel is felveszi a harcot. A bőrt sem hagyja természetesen pozitív hatás nélkül, hiszen öregedés gátló hatással és revitalizáló képességgel bír. Ezen felül serkenti a test zsírégető folyamatát és a narancsbőr egyik legjobb ellenszerének tartják.

Fontos!

Érdemes kipróbálni, milyen is ha az embert csokival kenegetik, azonban azoknak, akik bőre gyulladt, ekcémás, aknés, és egyéb sérülés található rajta, mindenképpen kerülniük kell a csokoládémasszázst.

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu l Kép: flickr.com, wikimedia.org)