Jump to content

Készpénzmentes fizetés a strandokon?

2018. 06. 02. 14:00

A Festipay-kártya rendszere a budapesti gyógyfürdők mindegyikében érvényes. A srandok területén vásárolt termékeket (étel, ital) kizárólag bankkártyával vagy a pénztárakban feltöltött feltöltőkártyával lehet megvásárolni. A kártya érintés nélküli technológiával működik, vízálló és fürdőzés közben az órára vagy nyakba ehet rögzíteni.

Hogyan működik a rendszer?

Érkezéskor a pénztáros egy a vendég által meghatározott összeget feltölt a kártyára, melyből 300 Ft zárolásra kerül letéti díjként. Ezt az összeget vásárlásra nem használhatja fel, de a sérülésmentes kártya leadásakor ez az összeg visszafizetésre kerül. A kártyára feltöltött összeg kiegyenlíthető készpénzzel vagy bankkártyával. A nem használt kártya esetén a feltöltés minimális összege 2.000 Ft, maximális összege 30.000 Ft, míg a használatban levő kártya minimális feltöltési összege 100 Ft.

A feltöltéskor kapott bizonylatot feltétlenül meg kell őrizni. A kártya regisztráció nélkül is használható, de a bizonylaton szereplő PIN-kóddal még biztonságosabbá teheti a kártya használatát. A kártya SMS-ben vagy az ingyenesen letölthető Festipay alkalmazásban regisztrálható. Az SMS-ben történő regisztrációhoz a következő telefonszámra +36 30 344 4410 kell SMS-ben az alábbi szöveget elküldeni: REG (Példa: REG 123456789012 1234 4321).

HASZNÁLAT

A fürdőben történő vásárláskor ezzel a kártyával is lehet fizetni, így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódni vagy azon aggódni, hogy a pénztárca biztonságban van-e.

Amennyiben a fürdőben tartózkodás során a kártyára feltöltött összeg nem elegendő, további összeget tölthetünk rá a hét minden napján a pénztárakban vagy a belső értékesítési ponton.

VISSZAFIZETÉS

A kártyán fennmaradó összeg a fürdőből való távozáskor a pénztárban visszafizetésre kerül az öt forintra kerekítés általános szabályai szerint.

A kártyán fennmaradó összeget felhasználhatod a következő látogatásakor is, hiszen a kártya 2018. április 30-ig érvényes.

 

A kártya jelenleg a Budapest Gyógyfürdői Zrt. összes fürdőjében és strandján is használható.

(Forrás: vakaciozzunk.co.budapestgyogyfurdoi.hu | Kép: pixabay.com)