Jump to content

4 kellemes fürdő, ahol hóban-fagyban is forró felüdülés vár

2018. 11. 12. 14:30

A téli hóesésben igazán hangulatos, a csípős őszi hidegben pedig valóságos feltöltődés elmerülni a gőzölgő vízben. Szerencsére nem csak Budapest tartogat csalogató, kellemes fürdőélményt a megmelegedni vágyóknak. Összegyűjtöttük, a hazai legjobbakat.

Magyarország a fürdők hazája, Budapest pedig a fővárosa a fürdőkultúrának. Talán sehol sem találni egy ekkorka méretű várost, ahol utcaszám fürdőkbe botlunk. Feltöltődésnek, kikapcsolódásnak, andalgásnak – erre vedd az irányt, ha termálvízre vágysz.

Budapest, Széchenyi Gyógyfürdő

Nem csak a külföldi turistáknak, de a hazai polgároknak is kedvelt helye a Széchenyi Gyógyfürdő, amelynek kültéri medencéi télen is üzemelnek, méghozzá kellemes, forró termálvízzel.

A szabadtéri medence tartogatta élményeken túl a sodrófolyosó, víz alatti pezsgőfürdő, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár is működik a kültéri medencében. Ha viszont a kinti hideg túl nagy kihívásnak ígérkezik egy szál törölközőben, a beltéri szaunák, gyógyfürdők tárt karokkal várják a relaxálni vágyókat.

Makó, Hagymatikum Fürdő

Makón nem csak a hagyma jó, hanem a mókás fantázianévvel ellátott fürdő, ami leginkább a szaunájáról híres. A hagyományos szaunákon túl, ugyanis rengeteg variációval találkozhatunk.

Az aroma-szauna és a gőzkabin alap, ezen kívül, hőkabin, infrakabin, intim szauna is szélesíti a repertoárt, sőt a fényözön szaunát is kipróbálhatják az érdeklődők, aminek különlegessége, hogy az időnként váltakozó színek fényterápiás hatással bírnak. A gyógynövények sem szorultak ki a szaunavilágból, a Hagymatikum Fürdőben ugyanis a gyógynövényes kabin is otthonra lelt, aminek aktuális típusát a különböző gyógynövények határozzák meg. Ezen kívül makói, alföldi, és kelo szauna is fellelhető a makói repertoárban.

A szauna egyébként a hagyma körül kering. A szauna ablakai hagyma mintával díszítettek, amelyet a padok alá rejtett lámpák világítanak meg. Az így kapott hatás nagyon különleges.

A szaunán kívül természetesen kiváló gyógymedencék is találhatók.

Demjén, Demjéni Termál Völgy

Szabadtéri medencékkel itt is találkozhatunk, sőt itt még az éjszakai fürdőzés örömeit és izgalmait kipróbálhatjuk, egészen hajnali kettőig.

Az itt található fürdővíz igazán különleges, és fürdőkúraként alkalmazható különböző mozgásszervi betegségekre, ugyanis az számos természetes összetevőt tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az ízületekre.

Mezőkövesd, Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Nincs túl közel a fővároshoz, ám a hosszú út után a fürdő kárpótolja az embert. Az igazán nagy népszerűségnek örvendő fürdő egész évben nyitva tartó külső élmény- és gyógymedencékkel vár. A jelenleg üzemelő medencék:

- fedett élményfürdő és uszoda (kiegészítő jegy megvásárlása szükséges)
- fedett gyógyvizes medencék (3 medence)
- fedett fürdő melletti szabadtéri élménymedence
-fedett fürdő melletti szabadtéri gyógymedence 
- "nosztalgia" gyógymedence (szabadtéri)
- 2 fedett gyermekpancsoló (25 cm és 50 cm mélységű)
- pezsgőfürdő (fedett gyógymedencék mellett)
- Szaunavilág medencéi (terápiás medence, pezsgőfürdő, merülő medence)

Ha unod már a fürdőkádad, látogasd meg a csodás élményekkel kínálkozó fürdők bármelyikét!

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)