Jump to content

A wellness masszázs 3 pozitív hatása

2019. 01. 24. 17:05

Masszőzhöz járni maga a felüdülés. Habár sokan viszolyognak attól, ha egy idegen ember érinti meg a testüket, mégis érdemes rászánni magunkat, hiszen testünk-lelkünk hálás lesz érte. 

Minden egy jó és szakértő masszőr felkutatásával kezdődik. Ha azt már megtaláltuk, akkor csak a pozitív és energetizáló hatás van hátra. Miért képes erre a masszázs? Nagyon egyszerű!

A nyomkodás közben egy adott területre, meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus ingersorozat összpontosul, amelyre a szervezet a gyógyítással reagál. A masszírozás hatására, nő a vérbőség, optimalizálódik a pulzus és a vérnyomás valamint nő az oxigénellátottság egyszóval felpezseg a szervezet.

Mindezek mellett azért is érdemes néha masszíroztatni, mert csökkenti a stresszt, az izomfeszültséget, és az izomfájdalmat. Hatással van az izomzatra, meggyorsítja az anyagcserét, a bomlástermékek eltávozását. Megszünteti a fáradságérzést, az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, teljesítő- képessége nő, az izommunka gyors és kitartó lesz. Nyugtatóan hat az idegrendszerre, Ellátja az agyat a szellemi munkához szükséges friss, oxigénben és tápanyagban gazdag vérrel.

 

 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)