Jump to content

Édes kényeztetés: csokoládé masszázs

2020. 07. 23. 18:00

Báthory Erzsében vérben, Kleopátra tejben, a mai kor embere pedig csokiban fürdik. A három opció közül az utolsó a legszimpatikusabb a nagyközönség számára, ugyanis egyre többen választják felfrissülésként a csokoládé masszázst.

Ha csokiról van szó mindenkinek egy dolog biztosan eszébe juthat: finom. Ezen felül sokan tudják, hogy a szervezet számára egészséges egy bizonyos mértékig, boldogsághormont termel, és laktató is.

Viszont nem csak belsőleg de külsőleg is jót tesz. Olyan vízben oldódó vitaminok vannak benne, mint a B1-, B2- és B3-vitamin, valamint vasban is rendkívül gazdag. Létfontosságú tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek megóvják a bőrt. Épp ezért ajánlják sokan ezt a fajta masszázst.

Az összes eddig bemutatott masszázs közül, a csoki masszázst tartják a leginkább anti-stressz – és rosszkedv űző hatásúnak. A szakértők azt mondják, első sorban a lélekre hat.

A bőrt sem hagyja természetesen pozitív hatás nélkül, hiszen öregedés gátló hatással és revitalizáló képességgel bír. Ezen felül serkenti a test zsírégető folyamatát és a narancsbőr egyik legjobb ellenszerének tartják.

Érdemes kipróbálni, milyen is ha az embert csokival kenegetik.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu,maramalade.co.hu | Kép: pixabay.com)